TROLLMAN QUARTET

…KAMMARMUSIK MED DET LILLA EXTRA…

Klang

Cellon och harpan skapar en mjuk musikalisk matta
där sopranens och oboens ljusa klang får möjlighet att briljera.

Ensemblen tar också tillvara de stora variationsmöjligheterna och presenterar såväl duos som trios i många olika konstellationer.

Konceptet resulterar i en spännande och helt unik konsert!

Historia

Trollman Quartet har sitt ursprung i den hängivna Skaraborgsharpisten Gloria Joyce Burt. I denna kvartett har hon samlat sina musikerkollegor till en helt unik ensemble som med sin speciella konstruktion av sopran, oboe, cello och harpa har möjlighet att presentera klanger från i stort sett alla musikgenrer.

Repertoar

Musik från olika epoker

Vi har nöjet att säsongen 2021-2022 presentera musik av såväl mästarna Bach, Debussy och Mozart som mer nutida verk av kvinnliga tonsättaren Lili Boulanger.

Ett inslag i repertoaren är via samarbetet med den engelske tonsättaren Edward Watson som 2017 komponerade Fairground songs direkt för ensemblen. Verket uruppfördes under november samma år.

Öistein Sommerfeldts dramatiska kärleksduett mellan cello och sopran samsas med Vaughan Williams och romantiska operatoner. På repertoaren finns också en del operaarior i ”ny klädedräkt” som infogas i programmen när det så passar.

Konserterna är upplagda med kommentarer och poetiska inslag och kan också efter önskemål interfolieras med paus.

Medlemmar

Trollman Quartet består av sopranen Pernilla Ingvarsdotter, oboisten Britta Holger, cellisten Sam Bäckström och harpisten Margareta Nilsson.

Gloria Joyce Burt som är grundare av ensemblen är ständig medlem men spelar inte alltid med oss. Alla är professionella, frilansande musiker med erfarenheter från många stora dirigenter såsom bl a: Sixten Ehrling, Claudio Abbado och Riccardo Muti.

Ensemblen turnerar med Sverige som bas men gör gärna konserter även utomlands.

Trollman Quartet Playing

Sceniska bilder

Ensemblen rör sig ofta i rummet och finner olika sätt att utnyttja de akustiska rummen. De musikaliska inslagen får ofta ”hjälp på traven” med ett och annat lyriskt inpass i form av recitation för att ge en ytterligare dimension på upplevelsen.

Trollman Quartet Outdoors