Pernilla Sopran

Pernilla Ingvarsdotter

Sopran

Pernilla Ingvarsdotter är en frilansande soloartist. Hon ger årligen 50-talet konserter och har framträtt både i Sverige och utomlands. Hon har ofta medverkat i svenska radiosändningar på både lokal- och riksnivå. Sedan 2009 är hon anställd som frilansmusiker i Musikalliansen.

Pernilla är en flitigt anlitad sopransolist i oratoriesammanhang både på mindre orter såväl som i Stockholms och Göteborgs större innerstadskyrkor. Hon har då varit solist med orkestrar som Radiosymfonikerna, Radiokören, Camerata Nordica, Barockorkestern Stockholm, Hovkapellet, Göteborg Baroque och Marinens Musikkår mm.

Berwaldhallen, Sveriges Radio har vid flertalet tillfällen engagerat Pernilla Ingvarsdotter som sopransolist:

Vid uruppförandet av Siegfried Naumanns Requiem i Berwaldhallen med Radiokören och Radiosymfonikerna under ledning av Gustav Sjökvist och flera tillfällen under ledning av Eric Ericson, då i verk som Lidholms Fyra körer med Radiokören och i R. Strauss Deutsche Motett på turne till USA och Canada med avslutningskonsert i Berwaldhallen med Radiokören och Eric Ericsons kammarkör.

Med förkärlek gör hon gärna musikprojekt för barn, såsom ”En Gnistrande Jul” med barnkör och Samuel Fröler 2009 samt

barnoperaproduktionerna

”Hans och Gretas Operaäventyr”

”Den Magiska Iskristallen”

av och med

Ensemble Hans och Greta

Hennes ljusa, slanka sopran gör henne särskilt uppskattad i Barock och Mozartsammanhang och hon blir ofta omnämnd för sin värme, utstrålning och genuina känsla.