Medlemmar Trollman Quartet

Britta Holger

Oboe, Oboe d'amore,

Blockflöjter


Britta är en kattälskande person inneboende med inte mindre än 3 fantastiska Siameser och en dotter.

Hon är personen som verkligen är ett med sina instrument. Troligen sover hon med dem under kudden. Britta har fler strängar på sin konstnärliga lyra, då hon trakterar även Cembalo och Piano förutom att hon är en utomordentlig sömmerska.

Många är också de arrangemang som hon har "sytt ihop" för Trollman Quartet.

Ett brinnande intresse är också trädgårdsdesign och växtskötsel. Vill man veta något om hur en tomat skall växa sig god... ja då frågar man Britta! Några av de bästa tomatsallader man kan avnjuta i detta land finns just hos henne. Vad sägs om en Chokladtomat?

Britta är en som sagt en kattälskare av stora mått och när Trollman Quartet repeterar i garaget har vi alltid 3 bedårande katter som åhörare.

Pernilla Ingvarsdotter

Sopran, KastanjetterBåde när det gäller musik och mat så älskar Pernilla det rena och enkla. Hon gör allt från grunden och bannlyser alla former av artificiella tillsatser. Kort är gott helt enkelt!

Vid sidan av skalor och repertoar renoverar hon tillsammans med sin pianostämmare Tor Borgén, ett gammalt Tingshus från 1862. Huset var mer eller mindre fallfärdigt vid inflytten men med idogt arbete skall man kunna avnjuta konserter med bl.a. Trollman här.

Finns det tid över så älskar hon att designa och flytta stenblock i trädgården eller att sy sina scenkläder. Vem har tid för gym?

Pernilla har som Britta flera strängar på sin lyra då hon numera även är en uppskattad trumpetare och också ibland syr ihop arrangemang för just Trollman.


Margaretha Nilsson

HarpaMargareta var nästan född vid harpan och har spelat sedan 12 års ålder. Vid sidan av detta så gillar Margareta att dansa tango.

Hon bjuder gärna in till en härlig fest på Adelsö där hon har sitt sommarhus. På menyn finns då alltid hennes berömda Apfel-Streuselkuchen på ekologiska äpplen från egna trädgården.

Margareta är också en djurälskare som har tagit in en grekisk gatuhund under sin trygga vinge.

Som "sidekick" är hon även en bra detektiv som en gång tom lyckats återfinna sin egen harpa som blivit stulen före självaste Svenska polisväsendet lyckades med detta.


Richard Müller

Cello"Ricky" Müller är vårt senaste tillskott i Trollska familjen.

Han är en underbar cellist med förflutet i bl a Musica Vitae.

Som sidekick har Richard bl a en Baristautbildning, så vill man ha gott kaffe så ringer man till honom.

Fler intressanta detaljer kommer att publiceras här inom kort.
Senior members

Gloria Joyce Burt

Harpa


Gloria brinner verkligen för musiken!

24 timmar om dygnet övar hon gärna, men en dag i veckan uppskattar hon en s. k. "crimenight" med deckare och indisk mat i sällskap av goda vänner.

Hon brinner för att äta hälsosamt och tänka rätt och måtte vi alla ta efter detta!

Hon är en stor inspiratör med sitt sprudlande och varma sätt, sin aldrig sinande ström av idéer och med ständige följeslagaren och maskoten E.T. som är en charmerande liten nakenhund.

Gloria är den person som skapat Trollman Quartet genom sin kärlek till sina kollegor och musiken.

Sam Bäckström

Cello


Sam är en naturälskande cellist med egen liten stuga i Kinnekulle. Han är troligen den mest morgonpigge cellisten i Sverige som gärna tar ett dopp i närmsta vatten, innan alla andra ens hunnit ur sängen. Har under största delen av sin karriär varit cellist i Värmlands sinfonietta. Turligt nog har han efter det haft all tid för kammarmusik. Mycket ofta har vi fått äran att inspireras av hans härliga positivism, med en oändlig energi för att utforska nya kammarmusikaliska marker.

Sam har varit med oss ända från start och var en av de inspiratörer som blåste liv i den Trollska familjen som Gloria bildat.