Trollman Quartet

Kammarmusik med det lilla extra...

Trollman Quartet har sitt ursprung i den hängivna Skaraborgsharpisten Gloria Joyce Burt. I denna kvartett har hon samlat sina musikerkollegor till en helt unik ensemble som med sin speciella konstruktion av sopran, oboe, cello och harpa har möjlighet att presentera klanger från i stort sett alla musikgenrer.


Vi har nöjet att säsongen 2023-2024 presentera musik av såväl mästarna Bach, Debussy och Mozart som mer nutida verk av kvinnliga tonsättaren Lili Boulanger.

Ett inslag i repertoaren vi ofta framför är sprunget ur samarbetet med den engelske tonsättaren Edward Watson som 2017 komponerade Fairground songs direkt för ensemblen. Verket uruppfördes november samma år.

Öistein Sommerfeldts dramatiska kärleksduett mellan cello och sopran samsas med Vaughan Williams och romantiska operatoner. På repertoaren finns också en del operaarior i "ny klädedräkt" som infogas i programmen när det så passar.

Konserterna är upplagda med kommentarer och poetiska inslag och kan också efter önskemål interfolieras med paus.Ensemblen rör sig ofta i rummet och finner olika sätt att utnyttja de akustiska rummen. De musikaliska inslagen får ofta "hjälp på traven" med ett och annat lyriskt inpass i form av recitation för att ge en ytterligare dimension på upplevelsen.

Pernilla Ingvarsdotter, sopran

Britta Holger,

oboe, oboe d'amore

Margareta Nilsson, harpa

Christian Berg,

cello

(sommaren 2023)